Varebetegnelse:
Hybenskaller til suppe/marmelade.
Varebeskrivelse:
Fremstillet af hyben som vokser i Andesbjergene i det sydlige Chile. Frugterne indsamles af Mapucheindianerne for hvem hyben udgør livsgrundlaget. De tørrede hybenskaller er helt unikke til fremstilling af suppe, frugtsauce eller marmelade.
Brugsanvisning og forholdsregler:
Skallerne skal trække i ca. 12 timer. Portion til 4–6 personer:
100 g. hybenskaller sættes i blød i 1 ltr. vand eller ½ ltr. vand og ½ ltr. æblejuice. Blandingen sættes i køleskab.
Næste dag blendes skallerne og røres evt. gennem en trådsi.
Bringes i kog og tilsæt 50-75 g. rørsukker under omrøring.
Der kan tilsættes citron, vanille, rosiner eller mandler.
Serveres med bagte brødterninger, ristede solsikke- eller græskarkerner. En ekstra delikatesse er flødeskum, creme fraiche eller is.